Veckas Ledare: Jonathan Grip

Veckans ledare heter Jonathan Grip och är vd på Xavitech i Härnösand. 

Berätta om dig. Vem är du?
Efter studierna till mekatronikingenjör fick jag jobb på Xavitech. Jag har varit delaktig i utvecklingen av Xavitechs pumpar sedan starten 2005. Över tid har jag inriktat mig mer på att sälja Xavitechs pumpar på en internationell marknad och för drygt 2 år sedan fick jag förfrågan om att ta rollen som vd.  Efter en tids boende i Sundsvall flyttade för 2 år sedan tillbaka till Härnösand.

Vad har du för ansvarsområde?
Som vd har jag ansvar för helheten men det som verkligen triggar mig är att sälja och göra bra affärer.

Hur ser du på ledarskap?
Som ledare är det viktigt att få alla att arbeta som ett lag med bra mål och en tydlig vision. Jag försöker arbeta med detta i mitt ledarskap så att vi tillsammans tar organisationen dit vi vill. Ledarskap är alltid utmanande då det gäller att koordinera prioriteringar vid rätt tillfällen i vår strävan mot att så effektivt som möjligt nå våra mål.

Hur ser du på ert företag, branschen och dess framtid?
Just nu är vi inne i en spännande period. Flera av våra kunder satsar för att lansera och marknadsföra produkter där Xavitechs mikropumpar ingår som en central komponent. Vi har även listat bolaget på Börsen (NGM Nordic MTF).

Vad gör du helst när du är ledig?
Just nu är familjen viktigast. Vi väntar vårt andra barn vilken dag som helst, och det kommer bli spännande och roligt när det händer. Jag och min fru möttes när vi backpackade i Australien, så resa står högt i kurs i familjen. Nu har vi dock bytt ryggsäcken till en husvagn som ska ta oss genom land och rike.

Vad är det bästa med att bo på Höga Kusten?
Jag vill sammanfatta detta med ett ord, Närhet! Höga Kusten är en fantastisk region i Sverige. Jag kan på morgonen ena dagen åka och ha ett lunchmöte i England kommer hem på kvällen. Dagen efter packar vi en matsäck och äter lunch med familjen i naturen. Det kallar jag optimalt läge!

Läs mer om Xavitech Intelligent Pumps