Veckans Sommaringenjör: Björn Algers

Veckans Sommaringenjör heter Björn Algers och jobbar på Absolicon i Härnösand

Berätta om dig. Vem är du?
Jag bor i Umeå där jag ska börja sista året vid Teknisk Fysik till hösten.

Vad gör du om dagarna?
Jag är anställd på Absolicon i Härnösand där jag bistår med att utveckla mätutrustning för kvalitetskontroll till en produktionslina som vi håller på att ta fram. Det blir mycket programmering, lite elektronikbygge och generell problemlösning vilket jag tycker är väldigt kul att få pyssla med.

Vad gillar du med ditt sommarjobb?
Jag får arbeta väldigt självständigt, och det känns kul att jag får ett så pass stort förtroende från arbetsgivaren, vilket gör att jag verkligen försöker prestera och göra det där lilla extra. Arbetsplatsen är väldigt trevlig med fina kollegor och fri tillgång till rostade mackor och kaffe, helt fantastiskt!

Vad vill du göra efter examen?
Bra fråga! Jag skulle gärna kalla mig själv för experimentalist då jag gärna jobbar mer praktiskt. Eftersom jag valt att rikta in mig på datainsamling och dataanalys i olika former är det nog där jag kommer hamna så småningom.

Vad gör du helst när du är ledig?
På fritiden tycker jag om att umgås med vänner, spela musik och klättra på stora stenar. Spenderar gärna några lata dagar under sommaren vid familjens stuga söder om Norrbyskär.

Vad är ditt bästa tips för den som vill komma hit och upptäcka Höga Kusten?
Tja, jag tycker ju om att klättra så jag skulle ju tipsa om att ta sig upp på berget bredvid Örsjön, väldigt vacker utsikt då man ser både in över fastlandet och ut över havet!

Läs mer om Absolicon