Veckans Ledare: Niklas Andersson

Veckans ledare heter Niklas Andersson och är platschef på Welair i Nyland.

Berätta om dig. Vem är du?
Jag är 41 år, född och uppvuxen i Kramfors. Jag bor med fru, tre barn och hund i en villa nära älven i Hamnviken, Frånö. Har jobbat på Welair i över 10 år nu.

Vad har du för ansvarsområde?
Jag är platschef på Welair och ansvarar för personal, produktion, affärssystem, inköp, ISO, kvalitet och miljö.

Hur ser du på ledarskap?
Viktigt i ledarskap är att alla får bli hörda, känna sig delaktig och skapa en gruppkänsla där alla drar åt samma håll. På Welair är vi ett tight team där alla trivs, vilket är otroligt viktigt för att få behålla personalen och dess kompetens.

Hur ser du på ert företag, branschen och dess framtid?
Vi har fått nya ägare, Volution Group som vill satsa på företaget och vi ingår numera i samma koncern som Fresh AB och Pax AB. Vi har precis avslutat förra årets resa med ISO-certifiering (både 9001 & 14001), och vi har också tagit fram en ny serie av villa-aggregat som vi kommer att tillverka och sälja via Fresh. I år har vi påbörjat arbetet med att Eurovent-certifiera våra luftbehandlings-aggregat. Detta kommer ge oss möjlighet att aktivt bearbeta konsulter och få oss föreskrivna i fler handlingar, med fler förfrågningar att kunna räkna på och i slutändan större orderingång.

Vad gör du helst när du är ledig?
På min lediga tid umgås jag gärna med familjen, släkt och vänner. Min passion är golf och på sommaren njuter jag på banorna i Höga Kusten. Jag gillar att åka ut med båten i vår underbara skärgård, och på vintern njuter jag gärna av isfiske, skoter- och skidåkning. Jag är också grymt intresserad av hockey i allmänhet och Modo Hockey i synnerhet. Missar väldigt sällan en match!

Vad är det bästa med att bo på Höga Kusten?
Vår underbara natur och skärgård, trevliga människor, närhet till friluftsliv, lugna områden för barnfamiljer.

Vad är ditt bästa tips för den som vill komma hit och upptäcka Höga Kusten?
Skule-skogen med berget med nationalpark, Höga Kusten Bron, Norrfällsviken med omnejd, vår skärgård Ulvön, Mjältön, våra fina golfbanor, Hemsö fästning, Box Whiskey, härligt fiske i älven och många av våra insjöar.

Läs mer om Welair AB