Veckans Ledare: Malte Frisk

Veckans ledare heter Malte Frisk och är vd på Logosol i Härnösand.

Berätta om dig. Vem är du?
Malte Frisk, civilingenjör inom maskinteknik och industriell ekonomi från Linköpings Universitet. Tidigare jobbat med produktutveckling, varumärkesstrategier och försäljning.

Vad har du för ansvarsområde?
VD på Logosol sedan 2010.

Hur ser du på ledarskap?
Logosol är ett produktägande företag som utvecklar, sourcar, tillverkar, marknadsför, säljer levererar produkter till cirka 60 länder. Som VD behöver jag förstå hela affären och leda det strategiska förändringsarbetet. På varje avdelning behöver vi specialister som kan utveckla funktionerna och se till att vi är marknadsledande i allt vi gör. Mitt ledarskap går ut på att förklara varför, motivera, stötta, följa upp och hjälpa till med prioriteringarna.

Hur ser du på ert företag, branschen och dess framtid?
Vi utvecklar vår affär genom förvärv, innovationer och etableringen av nya återförsäljare världen över. Uppgiften är komplex men vår idé och tro är att vi har personal med enastående kompetens, vilja att förändra/förbättra och ett tydligt mål. Det gör att vi kan utvecklas snabbare och bättre än våra konkurrenter.

Vad gör du helst när du är ledig?
Tar till vara varje sekund av att bo i Höga Kusten. Åker skidor i något av Härnösands tre(!!) elljusspår. Hänger i slalombackar med barnen som tävlar. Springer på någon av alla vackra trails. Åker båt med familjen i skärgården. Snickrar på sommarhuset. Njuter av att hämta och lämna på dagis och skola, för att det är nära och jag har tid.

Vad är ditt bästa tips för den som vill komma hit och upptäcka Höga Kusten? 
Ta en båttur från Härnösand upp efter kusten eller ta turbåtarna till Ulvön för att bo på hotellet och äta fantastisk mat. Hela friluftsområdet runt Skuleberget. Besök några av företagen inom HKIG och se om dom har ett jobb till dig!

Läs mer om Logosol