Veckans Ingenjör: Sven Behring

Veckans ingenjör heter Sven Behring och är produktchef på Elpress

Berätta om dig. Vem är du?

Jag är ingenjör och pappa dvs. problemlösare. Jag kommer från Tyskland men kärleken till min fru och till Skandinavien har dragit mig till Norrland. Jag skulle vilja beskriva mig själv som långsiktig och analytiskt. Det innebär både för- och nackdelar i livet. Jag tycker dessutom om tysk Bundesliga, den mest intressanta i Europa, framförallt Borussia Dortmund.

Vad gör du om dagarna?

Jag tar hand om Elpress totala produktsortimentet. Samspel av olika varumärken, lansering av nya produkter, borttagning av gamla produkter och projektledning ingår i min roll. Dessutom stödjer jag marknadsorganisationen i kundprojekt, på mässor och med utbildningar för deras kontinuerliga kompetensutveckling. Jag är ansvarig för marknadsavdelningen. Det medför ett visst personalansvar och spännande projekt som för det mesta är direkt relaterat till förändringarna i produktsortimentet.

Vad gillar du med ditt arbete?

Jag tycker mest om min tvärfunktionella funktion. Den ger mig möjlighet att arbeta tillsammans med så gott som alla anställda i företaget. Mina projekt kan leda mig till olika delar i marknadsorganisationen, lager/logistik, samt produktion och laboratorium. Det blir aldrig tråkigt!

Hur ser du på er bransch och dess framtid?

Vår bransch har blivit lite ”gammal både vad gäller traditionella tekniska lösningar och aktörerna på marknaden. Det innebär att vi måste vara beredd att tackla utmaningar som kommer med nytänkande och generationsskiften. Mycket handlar om digitalisering idag. Vår bransch har hoppat på tåget först för några år sedan. Det finns mycket att göra och bidra med.

Vad gör du helst när du är ledig?

Jag är gärna ute med mina barn. Jag älska den korta men intensiva sommaren i Norrland. Jag tycker också om att vara ute i snön under vintern. Skogen, älven och havet öppnar upp för oändliga möjligheter framförallt för ett barns fantasi. Jag tycker även om att ta det lugnt hemma som att basta, grilla och bara vara.

Vad är det bästa med att bo i Höga Kusten?

Möjligheterna! Att leva sitt liv i en stuga i skogen och även ha tillgång till det moderna livet i större städer såsom Umeå och Sundsvall. Den väl utbyggda infrastrukturen möjliggör för oss att under en helg resa med tåget hela vägen till Stockholm utan större besvär. Möjligheterna är det som man kan hitta i Höga Kusten, tycker jag.

Vad är ditt bästa tips för den som vill komma hit och upptäcka Höga Kusten?

Vara ”open mind”. Ju mer man själv är öppen mot folk och naturen här uppe, desto mer känner man sig välkommen av allt och alla.

Läs mer om Elpress