Veckans Ingenjör: Markus Dahlberg

Veckans ingenjör heter Markus Dahlberg och är Elkraftingenjör på Ramböll Energi.

Berätta om dig. Vem är du?
Jag är: Småbarnsförälder, ingenjör, kreativ och energisk.

Vad gör du om dagarna?
Jag arbetar som konsult på Ramböll Energi. I mina olika konsultuppdrag löser jag problem i Svenska Kraftnäts Gasturbinbolag, stöttar Yrkeshögskolan i elkraftfrågor och hjälper High Coast Invest att locka internationella investerare till regionen Höga Kusten.

Vad gillar du med ditt arbete?
Jag gillar utmaningen, friheten och att jobbet är så omväxlande.

Hur ser du på er bransch och dess framtid?
Det finns mycket jobb i elkraft- och energibranschen och mer kommer det bli i och med pensionsavgångar och stora infrastrukturinvesteringar. Nya spännande områden som t.ex. datacenter-etableringar eller smarta elnät bidrar också till en ökad efterfrågan på personal.

Vad gör du helst när du är ledig?
Helst cyklar jag lådcykel med barnen eller bygger egna Internet Of Things-lösningar. Jag gillar alltså även att fritiden är omväxlande.

Vad är det bästa med att bo i Höga Kusten?
Jag bor i Härnösand. Under den tiden det tar för många att gå till tunnelbanan har jag hunnit rulla barnen till dagis, lämnat dem och cyklat till jobbet. Närheten till allt ger tid över till annat.

Vad är ditt bästa tips för den som vill komma hit och upptäcka Höga Kusten?
Det beror helt på vem du är. Här finns något för alla. Jag tar ambassadörskapet på allvar. Ring mig på 070-69 33 465 så ska jag peka dig i rätt riktning!

Läs mer om Ramböll