Veckans Ingenjör: Ida Norberg

Veckans Ingenjör heter Ida Norberg och jobbar på Bollsta sågverk i Kramfors.

Berätta om dig. Vem är du?

Jag är civilingenjör i industriell ekonomi. Har studerat vid Mittuniversitetet i Sundsvall, tog examen 2015 och har sedan dess arbetat på Bollsta sågverk.

Vad gör du om dagarna?

Jag arbetar som biträdande affärschef för sågade trävaror på marknadsavdelningen på Bollsta sågverk. Jag ansvarar för vår försäljning på vissa marknader och har även hand om det administrativa arbetet i form av att skapa kontrakt, förbereda leveranser och fakturera.

Vad gillar du med ditt arbete?

Det jag gillar med mitt arbete är att det är varierande och att den ena dagen aldrig är den andra lik. Jag har bra kollegor och för att allt ska flyta på krävs det att vi har ett bra samarbete både inom avdelningen men även tillsammans med övriga avdelningar. Vi på marknadsavdelningen måste exempelvis ha en bra kommunikation med produktion för att vi ska klara av att leverara de produkter kunderna vill ha.

Hur ser du på er bransch och dess framtid?

Jag ser positivt på vår bransch och dess framtid. Vi har förmånen att få arbeta med en förnybar råvara, vilket är något som efterfrågas allt mer om vi ser på hur omvärlden ser ut. Vi måste hela tiden utveckla affären och se till så att vi möter kundernas behov.

Vad gör du helst när du är ledig?

När jag inte arbetar spenderar jag mycket tid i stallet. Har en egen häst som jag både tränar och tävlar. Utöver det så umgås jag med min familj och vänner.

Vad är ditt bästa tips för den som vill komma hit och upptäcka Höga Kusten?

Det beror på vad du har för intressen, men något alla troligtvis uppskattar är att besöka något av de fina ställen längst med kusten och ta tillvara på det fina landskapet som finns här. Sommartid är Rotsidan riktigt fint.