Veckans Ingenjör: Hans Vikström

Veckans ingenjör heter Hans Vikström och jobbar på Edmolift i Härnösand

Berätta om dig. Vem är du?
Jag är 34 år, bor I Älandsbro med min fru och två barn.

Vad gör du om dagarna?
Jag är konstruktionschef på Edmolift, jag leder och fördelar arbetet på avdelningen som består av fem ingenjörer och två tekniker på en specialverkstad för framtagande av prototyper och special detaljer. En stor del av vårt arbete är special anpassningar av våra produkter efter våra kunders behov och den andra delen är produktutveckling. Jag deltar även i den europeiska arbetsgruppen som reviderar lyftbords standarden SS EN 1570-1 vilket är väldigt intressant att få delta i.

Vad gillar du med ditt arbete?
Ett omväxlande arbete där man får vara med i hela produktionskedjan från att den första plåten skärs tills produkten är slutmonterad och klar för leverans till kund. Det är väldigt stimulerande och intressant att vi har hela tillverkningskedjan under ett och samma tak och att vi är ett företag som strävar efter att utvecklas och växa.

Hur ser du på er bransch och dess framtid?
Eftersom vi arbetar med produkter som förbättrar ergonomi för arbetare och effektiviserar produktionen hos företag så ser vår framtid ljus ut. Det är viktigt att vi hela tiden håller oss i framkant när det gäller produktutveckling så att vi fortsätter att vara ett ledande företag när det kommer till lyftbord och övrig materialhanteringsutrustning.

Vad gör du helst när du är ledig?
Fritiden spenderas med familj och vänner, med två små barn så försöker man umgås och hitta på så mycket som möjligt tillsammans.

Vad är det bästa med att bo på Höga Kusten?
Närheten till allt, du har endast korta bilresor för att nå det mesta. Jag bor strax utan för Härnösand med skogen utanför huset och det tar mig endast 10 minuter att ta mig till jobbet inne i Härnösand eller till stranden vid havet.

Vad är ditt bästa tips för den som vill komma hit och upptäcka Höga Kusten?
Ta en båtresa upp efter kusten och upptäck detta fantastiska landskap från vattnet.

Läs mer om Edmolift