Veckans Ingenjör: Anders Lundgren

Veckans ingenjör heter Anders Lundgren och jobbar på Hemab i Härnösand.

Berätta om dig. Vem är du?

Jag är 32 år gammal. När jag och min sambo fick barn så bestämde vi oss för att flytta tillbaka till Härnösand där vi har vår släkt. Tidigare bodde vi i Umeå där jag studerade och jobbade om vart annat.

Vad gör du om dagarna?

Sedan 2 år tillbaka så arbetar jag på Härnösands Energi och Miljö AB (HEMAB). Där är jag projektingenjör på distributionsavdelningen för fjärrvärme. Mitt huvudsakliga ansvar är våra kunder. Där jag säkerställer att vi arbetar med kunderna i fokus både i närtid och framtid. Då detta genomsyrar alla mina arbetsuppgifter så kan jag berätta att mitt dagliga löpande arbete bland annat innefattar: Simuleringar, projekt i alla storlekar, material, reinvestering, försäljning och kundkontakter. Projekten kan vara allt från hur vi ändrar våra kommunikationsrutiner både internt och externt till vilken prismodell vårt företag skall använda sig av.

Vad gillar du med ditt arbete?

En av de mest positiva sakerna med mitt arbete är hur ombytligt det är. Ena stunden använder jag vårt simuleringsprogram för att se hur vi kan ansluta en ny kund för att sedan åka ut och dirigera en last med material för våra projekt. Vid sidan av det dagliga arbetet ger projekt av olika slag en stor omväxling i hur arbetsdagarna kan se ut. Projekten är olika i längd och storlek men bidrar alla till en bättre upplevelse för oss och våra kunder. HEMAB är ett väldigt proaktivt företag med ambitiösa mål och en hög standard. Detta kombinerat med inspirerande medarbetare ger en extra fin känsla.

Hur ser du på er bransch och dess framtid?

Fjärrvärme har en stark framtid och är en stor del i det framtida samhällets infrastruktur. När vi byter ut äldre ledningar mot gamla finns alltid tanken om hur det här gagnar framtida användare av nätet, vart är det bästa stället för en ventil när någon annan behöver använda den om 50 år? Det är spännande att vara en del av något som fortfarande kommer användas långt in i framtiden.

Vad gör du helst när du är ledig?

Min huvudsakliga fokus är min familj som jag försöker spendera så mycket tid jag kan med. När jag gör mina egna saker är det framförallt kampsport (Hernö Taekwondo), träning i allmänhet och dataspel i synnerhet som gäller. Jag har alltid älskat att tävla i allting.

Vad är det bästa med att bo på Höga Kusten?

Det bästa för mig är att ha en närhet till havet. Det är inget jag historiskt har varit fäst vid. Men sedan jag träffade min sambo har jag varit med på flera seglatser med hennes familj. Det har fått mig att uppskatta möjligheterna med att bo här. Icke att förglömma är hur fantastiskt Smitingens havsbad är för de som uppskattar sol, strand och hav!

Vad är ditt bästa tips för den som vill komma hit och upptäcka Höga Kusten?

Är du träningsintresserad som jag så finns det aktiva klubbar inom många olika sporter, prova på! Jag måste rekommendera Hemsö Fästning, en fantastisk utsikt, god mat och kombinerat med gedigen historia.