Veckans Exjobbare: Peter Kjellgren

Veckans exjobbare heter Peter Kjellgren och jobbar på Absolicon i Härnösand.

Berätta om dig. Vem är du?
Peter heter jag och kommer ursprungligen från ön Gräsö utanför den uppländska kusten. De senaste fem åren har jag läst till civilingenjör i energisystem vid Uppsala universitet och Sveriges lantbruksuniversitet, men det var tack vare att jag hoppade på en utbildning vid namn Entreprenörskolan som jag kom i kontakt med HKIG och Absolicon, där jag nu gör mitt examensarbete.

Vad gör du om dagarna?
I mitt exjobb arbetar jag tillsammans med en kollega med att utforska nya potentiella marknader att sälja solfångare till. Jag gör även en teknisk fördjupning där jag tittar på integreringskoncept för att integrera ett solfångarfält i ett mindre svenskt fjärrvärmenät.

Vad gillar du med ditt exjobb?
Exjobbet har en tydlig verklighetsförankring. Resultatet och även det löpande arbetet kan verkligen göra skillnad, vilket känns häftigt. Jag gillar även Absolicon som företag, företaget är i en mycket spännande tid just nu där det händer otroligt mycket, plus att det är en härlig miljö där teknik och affärsutveckling möts på ett spännande sätt. Om man jämför med andra studenter som sitter på campus i Uppsala och skriver sina uppsatser så tycker jag att jag har en mycket bättre arbetsplats. Här har jag ett eget skrivbord, trevliga kollegor att skoja och fika med samt att det finns alltid någon man kan fråga ifall man undrar något.

Vad vill du göra efter examen?
Mina framtidsmål handlar inte så mycket om karriär mer än att hitta en arbetsplats där jag trivs.

Vad gör du helst när du är ledig?
Här uppe i Härnösand går kvällarna mest åt till att laga mat, kanske hinna med ett träningspass eller ringa ett samtal hem till nära och kära. Kvällarna ger i vart fall mycket vila och återhämtning.

Vad är ditt bästa tips för den som vill komma hit och upptäcka Höga Kusten?
Kom i kontakt med något av företagen i HKIG eller Mia Wester. Alla företagare jag mött under min vistelse här har varit väldigt välkomnande.

Läs mer om Absolicon