Veckans Exjobbare: Michael Lindell

Veckans exjobbare heter Michael Lindell och jobbar på Elpress

Berätta om dig. Vem är du?

Jag är en tävlingsinriktad, målmedveten och strukturerad person. Jag tar mig helst an programmeringsmässiga, men också marknadsmässiga problem. Jag läste mina tre första år på högskolan vid Uppsala universitet. Där jag läste Högskoleingenjör – Datateknik. Där man fick ta sig an olika matematiska och programmeringsmässiga problem. Därefter blev jag intresserad av hur man kan marknadsföra en idé och hur man leder ett företag. Jag valde därför att läsa masterrogrammet Industriell ledning och innovation vid Uppsala universitet.

Vad gör du om dagarna?

Just nu utför jag mitt examensarbete hos Elpress i Kramfors. Där jag ser över möjligheterna, både de tekniska och marknadsmässiga förutsättningarna för Elpress att implementera IoT i sina nuvarande pressverktyg.

Vad gillar du med ditt exjobb?

Det jag gillar med mitt exjobb är att jag kan tillämpa mina tidigare tekniska kunskaper från min utbildning i datateknik och de nya kunskaperna som jag har lärt mig under min utbildning vid Uppsala i arbetet.

Vad vill du göra efter examen?

Jag trivs i Kramfors och Västernorrland. Om det gick skulle jag vilja stanna här och fortsätta jobba i eller omkring detta område. Det jag helst vill jobba med är att fortsätta lösa programmeringsmässiga och affärsmässiga problem.

Vad gör du helst när du är ledig?

Jag tränar mycket på gym när jag är ledig. Jag tränar inför ett Ironman race som jag har sprungit tre år i rad nu. Loppet är en 15 kilometer lång hinderbana. Min bästa tid var förra året, då jag sprang på en timme och 45 minuter. Jag satsar på att slå denna tid i år. Utöver att jag tränar brukar jag vara ute och gå. Det finns väldigt fin natur i området.
När jag inte tränar eller är ute i naturen, brukar jag spela spel datorspel såsom spelet “World of warcraft”.

Läs mer om Elpress