Veckans Exjobbare: Annika Hasselblad

Veckans exjobbare heter Annika Hasselblad och jobbar på Logosol i Härnösand

Berätta om dig. Vem är du? 
Jag bor i Sundsvall tillsammans med min sambo och pendlar för tillfället till Logosol dagligen. Jag läser civilingenjör industriell ekonomi på Mittuniversitetet i Sundsvall och beräknar att vara klar julen 2017. Tidigare läste jag maskiningenjör fordonsteknik vilket jag hoppade av på grund av brist av intresse. Jag anser mig själv vara en positiv ganska social tjej gillar att resa så ofta jag kan.

Vad gör du om dagarna?
Dagarna spenderar jag på Logosol där jag gör mitt exjobb om leverantörsval. Exjobbet undersöker hur Logosols leverantörsvals process ser ut och hur den kan optimeras genom en dynamisk beslutsmodell. Modellen ska förhoppningsvis bidra med objektivitet vid leverantörsval och minska rädslan för att testa nya leverantörer.

Vad gillar du med ditt exjobb?
På Logosol arbetar jag tätt med konstruktionsavdelningen vilket gör att jag fått lära mig mycket om hur sågar och fräsar fungerar samt hur dom tas fram från grunden. Kulturen på Logosol är bra, jag får många positiva kommentarer om att jag valt att göra mitt exjobb just hos dom. Så pass bra att jag skall får fortsätta arbeta med leverantörsval ytterligare lite i sommar.

Vad vill du göra efter examen?
Jag trivs med inriktningen av exjobbet och hoppas på att på jobba med inköp och leverantörsval i framtiden. Men jag utesluter inte andra inriktningar så som logistik, marknadsanalytiker osv. Ett drömjobb jag hade när jag började utbildningen var att arbeta med anknytning till börsen så som matematiska modeller för aktier, foder osv. men det ha svalnat med tiden.

Vad gör du helst när du är ledig?
När jag är ledig försöker jag spendera tid med familj, sambo och vänner. Annars så styrketränar jag gärna med en och annan långpromenad i skogen på helgerna. Sen har jag ett genuint intresse för hårdrock och åker gärna på festivaler och konserter så ofta jag kan. Har även det senaste året skaffat mig en vinylspelare vilken jag samlar skivor till.

Vad är ditt bästa tips för den som vill komma hit och upptäcka Höga Kusten?
Spendera tid vid vattnet, eller kanske en tur till Hemsön. Härnösand är utnämnd till Sveriges fjärde bästa sommarstad 2015 och sjätte bästa 2016 så se till att stanna till några dagar här under sommaren. Annars finns det mycket fin natur i Skuleskogen om skogen lockar.

Läs mer om Logosol