Vad gör en ingenjör på Logosol?

1. Berätta om dig.
Jag heter Charlotte Götesson och är utbildad Bygg& Ekonomi-ingenjör. Jag jobbar idag som Inköps & Logistikchef på Logosol i Härnösand.

2. Vad gör du om dagarna?
Mitt jobb innebär många olika saker allt från att styra den dagliga verksamheten, inom det operativa inköpet samt lager och leverans, till att välja strategi för vilken leverantörsbas vi skall ha för våra produkter.

En vanlig dag på jobbet kan innebära att jag först har ett möte med R&D vad gäller nya produkter till att jag har en förhandling med en leverantör. Ingen dag är den andra lik.

3. Vad gillar du med ditt arbete?
Det jag uppskattar med mitt jobb är variationen i arbetsuppgifter och ansvarsområden. Att få träffa människor och göra bra affärer är något som triggar mig. Jag gillar även att följa upp vårt arbete för att få ”bevis” på att det leder framåt och att vi kan hitta saker som vi kan utveckla och bli bättre på.

En annan bra sak är att som inköpare är man spindeln i nätet i företaget. Inköpsavdelningen fungerar som en servicefunktion för övriga avdelningar på företaget och vi behöver ständigt hålla oss a jour med vad som händer både internt och externt.

Som inköpare med ingenjörsbakgrund får jag en bättre förståelse för produktionstekniken bakom de komponenter vi köper och har därför en bra position i förhandlingsläget med leverantörerna.

4. Hur ser du på er bransch och dess framtid?
Vår bransch går bra och även i dessa Coronatider har vi en bra försäljning. Vi ser nya möjligheter inom exporten och har stor potential att växa i länder utanför Sverige.

Vår kommande utmaning är att lansera våra nya produkter och få en bra supply chain på inkommande detaljer.

5. Vad gör du helst när du är ledig?
När jag är ledig brukar jag umgås med familj och vänner. Jag tränar även min äldsta dotters fotbollslag och är väldigt engagerad i alla mina barns idrottande.

Jag uppskattar också en få gå loss i köket och laga en god middag till familj och vänner.

6. Vad är det bästa med att bo på Höga Kusten?
Jag bor i Härnösand. Det bästa med att bo i Höga Kusten är närheten till allt och lugnet. Inget är längre bort än 5minuter. Det finns allt från natur till idrottsanläggningar och till och med en slalombacke inom 5-10minter. Det är en lyx!

7. Vad är ditt bästa tips för den som vill komma hit och upptäcka Höga Kusten?
Mitt smultronställe är Ulvön. En fantastisk plats att besöka!