Vad gör en ingenjör på Bollsta sågverk?

1. Berätta om dig. Vem är du?
Jag heter Ida Norberg och jag är civilingenjör i industriell ekonomi. Har studerat vid Mittuniversitetet i Sundsvall, tog examen 2015 och har sedan dess arbetat på Bollsta sågverk i ett antal olika roller. Har arbetat som affärsutvecklare, biträdande affärschef och arbetar i dagsläget som affärschef.

2. Vad gör du om dagarna?
Jag arbetar sedan 1,5 år tillbaka som affärschef på marknadsavdelningen på Bollsta sågverk. Jag är intäktsansvarig och ansvarar för all vår försäljning världen över samt att jag även ansvarar för personalen som arbetar på marknadsavdelningen.

3. Vad gillar du med ditt arbete?
Det bästa med mitt arbete är att det är varierande och att den ena dagen aldrig är den andra lik. I min roll krävs det att jag är flexibel och att jag är lösningsorienterad. Vi på marknadsavdelningen behöver kunna ha många bollar i luften samtidigt och för att allt ska flyta på krävs det inte bara att vi har ett bra samarbete inom avdelningen, utan även mellan övriga avdelningar samt även med SCA Träs säljorganisation.

4. Hur ser du på er bransch och dess framtid?
Jag ser positivt på vår bransch och dess framtid. På SCA har vi förmånen att få arbeta med en förnybar råvara vilket känns bra. Det går även att se att efterfrågan på trävaror har en årlig tillväxt och det ser även framgent ut att fortsatt vara en positiv trend.

Det är viktigt att hela tiden arbeta med att utveckla affären och se kundernas behov för att kunna vara konkurrenskraftiga. SCA beslutade i höstas att investera 600 MSEK i ett nytt justerverk på Bollsta sågverk. Jag tycker att det känns jätteroligt att SCA väljer att investera de pengarna på ett företag i Höga Kusten och jag ser framemot att få följa bygget!

5. Vad gör du helst när du är ledig?
När jag inte arbetar spenderar jag mycket tid i stallet. Jag har en egen häst som jag både tränar och tävlar samt att jag även har en hund. Utöver det så umgås jag med min familj och vänner.

6. Vad är ditt bästa tips för den som vill komma hit och upptäcka Höga Kusten?
Det beror på vad du har för intressen, men något alla troligtvis uppskattar är att besöka något av de fina ställen längst med kusten och ta tillvara på det fina landskapet som finns här. Sommartid är Rotsidan riktigt fint.