Vad gör en exjobbare på Thermotech?

1. Berätta om dig. Vem är du?
Fredrik Strömberg. Pluggar vid Umeå Universitet, Högskoleingenjörsprogrammet i byggteknik, 180hp.

2. Vad gör du om dagarna?
Exjobbet går ut på att ta reda på Thermotechs klimatpåverkan. Vilka processer och aktiviteter har störst klimatpåverkan? Det är huvudfrågan jag jobbar utifrån. Thermotech vars fabrik ligger i Sollefteå och huvudkontor i Umeå, utvecklar, tillverkar och projekterar kompletta kundanpassade system för vattenburen golvvärme, vattendistribution och markvärme.

Jag kan utföra arbetet hemifrån vilket är bra i dessa coronatider.

3. Vad gillar du med ditt exjobb?
Klimat är en ständig aktuell fråga idag. Därför är detta arbete intressant då man undersöker just klimatpåverkan.

4. Vad vill du göra efter examen?
Rycker in i militären till sommaren uppe i Boden. Så det närmaste året efter examen är planerat. När militärutbildningen är klar så får vi se, kanske stannar jag inom militären om jag tycker det är roligt. Eller börjar jag arbete inom byggbranschen, platschef hade inte varit helt fel att arbete som.

5. Vad gör du helst när du är ledig?
Tycker om att röra på mig så jag spenderar ganska många timmar i veckan på gymmet. Tävlingsdansar i bugg också. Utöver det klämmer jag in lite dataspel och kompishäng i vardagen.

6. Vad är ditt bästa tips för den som vill komma hit och upptäcka Höga Kusten?
Jag är ifrån Örnsköldsvik så jag måste tipsa folk om att åka dit och uppleva staden. Skeppsmalen är ett ställe jag tycker om att vara på, det stället tipsar jag också om.