Ny medlem – Jimmy Nyberg Träteam

 Välkommen som ny medlem i HKIG! Vilka förväntningar har du på ert medlemskap?

Jag ser HKIG som en bra plattform för nätverkande och stöd utanför vår egen verksamhet. Inom HKIG finns en bred kompetens och en öppenhet för utbyte av kunskap och erfarenheter. Jag tror verkligen att HKIG kan svara upp till mina förväntningar.

  

Berätta om företaget

Träteam är ett legobearbetande företag och vår kärnverksamhet är hyvling av trävaror till byggmarknaden. Vi har samarbetat med Bollsta Sågverk över 30 år och levererar i det samarbetet även hyllor till ett globalt möbelföretag. I verksamheten får vi restprodukter i form av spån som paketeras och säljs till djurströ för hästar, kor etc. Vi har idag 40 anställda.

 

Berätta om dig. Vem är du?

Träteam är ett familjeföretag som startade i slutet av 80-talet och jag har arbetet i företaget på olika positioner sedan jag var färdig med skolan. Från 2012 har jag varit VD.

 

Vad gör du om dagarna?

Ingen dag är den andra lik. Mina dagar innehåller bland annat arbete med nya affärer, avtalsförhandlingar med befintliga kunder, personalfrågor och annat som hör företagande till.

 

Vad gillar du med ditt arbete?

Mitt jobb är mycket utvecklande. Jag gillar ordning och reda samt drivs av att utveckla affärer och företaget.

 

Hur ser du på er bransch och dess framtid?

Materialet binder koldioxid och är ett framtidsmaterial. Alltfler produkter produceras i trä. Även byggande av bostäder i trä ökar. Sverige har en bra träråvara och vi är engagerade i produktutveckling av trävaror. Träbranschens framtid är ljus.

 

Vad gör du helst när du är ledig?

Jag älskar fjällen särskilt vintertid. Då kan jag åka skidor och snöskoter. Jag gillar även att fiska, träna och arbeta hemma på gården. Ett annat stort intresse är social dans. Men dansen har legat i träda nu under pandemin.

 

Vad är det bästa med att bo i Höga Kusten?

Att både bo centralt och ha tillgång till en fantastisk natur. Jag värdesätter också närheten till fjällen och att ändå snabbt kunna ta sig till Stockholm om det blir nödvändigt. Under pandemin har jag än mer upplevt och uppskattat att leva i Höga Kusten.

 

Vad är ditt bästa tips för den som vill komma hit och upptäcka Höga Kusten?

Alla små pärlor som Lövvik, Valkallen och Bönhamn. Andra pärlor jag uppskattar är Näsåker och Resele som ligger inåt landet.