Ny på jobbet! Välkommen till HKIG Jimmy Sehlberg, SCA Bollsta sågverk

Berätta om dig. Vem är du?

Jag är en glad ungdom på 24 år som för snart ett år sedan avslutade mina studier på Luleå tekniska universitet där jag studerade Civilingenjör Hållbar energiteknik. Mina tidigare arbeten har främst bestått av sommarjobb och jag har spenderat flera somrar i Östersund på Jämtkraft. Det senaste sommarjobbet jag hade var på SCA,  Bollsta sågverk förra sommaren, vilket även är där jag idag arbetar som energiingenjör.  

 

Vad gör du om dagarna?

Mitt arbete omfattar det mesta rörande energifrågor på sågverket, det kan handla om allt från uppföljningar och rapporteringar till praktiska tester och optimeringsarbeten. Största fokus ligger kring våra hetvattenpannor samt virkestorkar, då dessa är de största producenterna respektive konsumenterna av värmeenergi.

Vad gillar du med ditt arbete?

Det jag gillar med mitt arbete är att det är ganska varierat, ibland kan jag vistas ute i industrin större delen av arbetsdagen medan att andra dagar helt består av kontorsarbete. Jag tycker även att jag har väldigt bra kollegor som är mycket hjälpsamma och trevliga. Det är dessutom kul att det är en stor industri, det finns därmed mycket att lära sig och många att lära känna.

 

Hur ser du på er bransch och dess framtid?

Det känns som att vi har goda framtidsutsikter. Efterfrågan är hög på våra sågade produkter. Just här i Bollsta har dessutom många spännande projekt genomförts de senaste åren följt av att det är en hel del på gång. Inte minst så byggs för tillfället ett nytt justerverk som ska bli väldigt spännande att se färdigt.

 

Vad gör du helst när du är ledig?

När jag är ledig spenderar jag gärna tid i garaget med någon veteranbil. När väl den lusten känns mättad vistats jag gärna i skogen med aktiviteter som jakt eller bärplockning. Utöver allt detta är socialdans ett brinnande intresse som jag hoppas man kommer kunna komma igång med snart.

 

Vad är det bästa med att bo på Höga Kusten?

Det bästa med att bo i Höga kusten, eller Höga kustens inland i mitt fall är den enorma känslan av lugn och frihet. Närheten till naturen är helt oslagbar.

 

Vad är ditt bästa tips för den som vill komma hit och upptäcka Höga Kusten?

Mitt bästa tips skulle vara att uppsöka en riktig fin hjortronmyr när det är mylta, ta med fika och bara njuta av tillvaron. Eller varför inte åka längs de mindre vägarna i Ådalen och fascineras av de vackra vyerna och alla små byar.