Ny medlem – Magnus Burén Nordfarbo

Välkommen som ny medlem i HKIG! Vilka förväntningar har du på ert medlemskap?

Tack! Jag förväntar mig att HKIG är en grupp med företag och människor från olika branscher, där jag som medlem har en möjlighet att utvidga mitt nätverk, bolla idéer och ha ett erfarenhetsutbyte med andra deltagare och företag. Men också kunna vara del i en gemensam kraft för att enklare attrahera kompetens och arbetskraft till Höga Kusten.

 

Berätta om företaget

Vi är ett familjeföretag beläget i Nyland strax norr om Kramfors, som tillverkar en bred variation av sandwichelement till olika applikationer. Våra främsta applikationsområden är teknikbyggnader (till bland annat fiberutbyggnad och telekom), isolation till containers och militära skyddslösningar (invändiga och utvändiga skydd).  Vi kan idag erbjuda allt från enklare sandwichelement till utskurna och 5-axligt frästa detaljer med efterföljande montage. Våra geografiska marknader är Sverige och övriga Skandinavien.

 

Berätta om dig. Vem är du?

Jag har utbildat mig till civilingenjör inom Industriell ekonomi och är idag VD på Nordfarbo AB, där jag tidigare har haft andra befattningar.

 

Vad gör du om dagarna?

Mitt jobb innebär många olika saker, allt från beslut om framtida satsningar till inköp av råmaterial. Vi är ett förhållandevis litet företag och det innebär att arbetsuppgifterna varierar en hel del. Jag som person gillar att ha många bollar i luften och uppskattar att varje dag inte är sig helt lik.

 

Vad gillar du med ditt arbete?

Det jag uppskattar med mitt jobb är en närhet och tätt samarbete med våra kunder samt korta och snabba beslutsvägar. Jag gillar även att vi har en sådan bra grupp med kompetenta medarbetare som lägger stor vikt på att uppfylla våra kunders krav. Som vd får jag ta stort ansvar och har breda arbetsuppgifter, vilket jag trivs med.

 

Hur ser du på er bransch och dess framtid?

Vår bransch går bra, vi har många olika produkter som sträcker sig över flera olika branscher och marknader. Det gör att vi har bra grund att stå på. Vi ser nya möjligheter inom sandwich-tillverkning till både bygg och militära applikationer. Vår styrka är att vi har vår nisch och kan tillverka kundanpassade lösningar i en effektiv produktionsapparat. Vi ser också nya möjligheter kring automatisering och här finns mycket som tittar på just nu. Vår kommande utmaning är att hitta och kunna rekrytera mer duktig personal till vårt team.

 

Vad gör du helst när du är ledig?

När jag är ledig brukar jag spendera mycket tid med familjen och aktivera mig så mycket som möjligt i allt från skidåkning till golf. Jag uppskattar också att vara ute i naturen och gillar dagarna ute i skogen med jakt på hösten.

 

Vad är det bästa med att bo på Höga Kusten?

Jag bor i Kramfors och trivs mycket bra där, vi har närheten till allt från natur och aktiviteter till nödvändiga dagligvaror. Det bästa med att bo i Höga Kusten är helt klart närheten till en fin natur med mycket vattendrag och hav.

Vad är ditt bästa tips för den som vill komma hit och upptäcka Höga Kusten?

Mitt smultronställe är Norrfällsviken, med golfbana, restauranger och fiskeläge som är fantastiskt under sommartiden.