Ny medlem – Jonas Mähler, Mählers Smide

 Välkommen som ny medlem i HKIG! Vilka förväntningar har du på ert medlemskap? 

Att vara en del av och dela erfarenheter med många andra starka industri/teknikföretag från vår region tror vi stärker vår egen verksamhet.

 

Berätta om företaget 

Vi erbjuder helhetslösningar från ritning till konstruktion, projektering och slutlig platsmontering av större stålkonstruktioner. Bland våra kunder finns kraftverksindustrin samt byggnads- och tillverkningsindustrin. Företaget bildades kring 1865 och arbetade då med smidesprodukter till jordbruk mm. Slutet 40-talet började företaget att arbeta mot vattenkraften och stålkonstruktioner mot byggindustrin. Vi har tillverkat lyftbord åt Edmolift sen 1968. Företaget är certifierat enligt EN11090 och ISO3834. Sedan några år tillbaka ingår vi i Polskenet-koncernen tillsammans med andra duktiga industriföretag runt om i Norrland.

 

Berätta om dig. Vem är du?

Jonas Mähler maskiningenjör, VD och delägare till Mählers Smide AB. Har varit anställd i bolaget sen 1994. Innan jag började på Mählers Smide arbetade jag som produktionsingenjör på Husqvarna i Tandsbyn.

 

Vad gör du om dagarna?

Anbud, orderberedning, projektledning, arbetsledning, inköp, konstruktion.

 

Vad gillar du med ditt arbete? 

Variationen i mina arbetsuppgifter. Stoltheten över de konstruktioner, tekniska lösningar och produkter som vi skapar och levererar.

 

Hur ser du på er bransch och dess framtid?

Kraftverksindustrin är en stabil och långsiktig bransch där behovet av utveckling och underhåll är kontinuerligt. Vi har en väldigt stark lokal närvaro och är uppskattad som leverantör hos de aktörer inom vattenkraft som finns här. Vi är även duktiga på kontraktsproduktion och montering. Dvs helhetslösningar där vi producerar och monterar produkter på uppdrag. Det är en verksamhet som vi kan växa vidare!

 

Vad gör du helst när du är ledig?

Jag är privatflygare och flyger både motor och segelflygplan. Tog segelflygcertifikat slutet 80-talet och är segelflyglärare i Sollefteå flygklubb. Åker både längdskidor och slalom.

Jag och min fru åker gärna på utflykt med våra motorcyklar under sommarhalvåret.

 

Vad är det bästa med att bo på Höga Kusten?

Den vackra naturen.

 

Vad är ditt bästa tips för den som vill komma hit och upptäcka Höga Kusten?

Passa på att utforska alla vackra havsvikar och framför allt ådalen.