Nordtrafo till regionfinal i juni!

Nordtrafo tog hem titeln årets företagare i Kramfors tidigare i vår, vilket innebär att de går vidare till en regionfinal i juni. I samband med att de fick utmärkelsen på Höga Kusten Hotellet svarade de följande på några frågor:

Vad är det ni gör på Nordtrafo?

– Grundidén med företaget är densamma som för 60 år sedan, vi tillverkar kundanpassade transformatorer i olika storlekar. De mindre transformatorerna har under senare år blivit mer som ett komplement. Det kan vara en kran som suttit i en båt i Asien i 50 år som plötsligt går sönder och då kan vi ta fram en likadan, berättar Andreas Sjöholm.

Hur har produktmixen förändrats genom åren?

– Pappa gillade innovationer och var med och tog fram en innovation som blev ett världspatent. Det är vår hexatransformator. Det vi kan se idag är att de var ca 25 år för tidig med sin idé, då pratade man inte om elförbrukning på samma sätt som man gör idag och detta har bidragit till att produkten nu äntligen fått sitt erkännande.

Att minska energiförbrukningen är en stående punkt på agendan hos Nordtrafo. Den större symmetriska transformatorn kan med mindre andel material nå samma resultat som de övriga på marknaden vilket är extra positivt nu med tanke på elpriserna.

Vad tänker ni om framtiden med Nordtrafo?

– Planen är att behålla företaget som ett familjeföretag men vi får se vad framtiden har att visa för nu växer vi hela tiden och arbetar mer som ett lag tillsammans. Produkterna har sett likadan i många år men vi har en del spännande projekt som pågår runt om i hela Norrland. Vi står på många olika ben och bidrar till en stabilitet. Nordtrafo kommer aldrig vara det billigaste alternativet men du kommer alltid få en anpassad kvalitativ produkt.

HKIG önskar dem lycka till i regionfinalen som går av stapeln i juni!