Månades företag: AQ Wiring Systems

Jenny Gerdin, vd på AQ Wiring Systems

Berätta kort om företaget.
AQ Wiring Systems producerar, utvecklar och konstruerar kablage och elsystem till världsledande produktägandekunder inom branscherna fordon, försvar, skog, industri och medicin.

Berätta om dig.
Jag är född och uppvuxen i Mjällom, har jobbat på AQ sedan 2006 (tidigare Gerdins bolag) Sambo och två döttrar (1 och 4 år) och vi bor i Måviken.

Vad har du för ansvarsområde?
VD på AQ Wiring Systems sedan 2017. Min roll omfattar även försäljningsansvar mot några av våra kunder.

Hur ser du på ledarskap?
I grunden så gäller det att vara tillgänglig och leda genom att föregå med gott exempel. Företaget måste drivas av en laganda som gör att vi drar och drivs åt samma håll och att alla förstår våra mål. Det är även viktigt att man trivs och har roligt på jobbet, gör man det kommer resultat. Jag tycker även att det är viktigt med korta beslutsvägar och att ge medarbetare frihet under eget ansvar.

Hur ser du på ert företag, branschen och dess framtid?
Vi lever på vår flexibilitet, service och expertis, samt att vara ett företag som reagerar på branschens snabba förändringar på ett snabbt och effektivt sätt och vid behov.
Det gäller att vi är på tå för att hantera snabba kast och allt detta är möjligt med hjälp av vår personal som har enastående kompetens, vilja att förändra, förbättra och utveckla med ett tydligt mål på vägen. Det gör att vi kan utvecklas snabbare och bättre och överträffa våra kunders krav och förväntningar.

Vad gör du helst när du är ledig?
Umgås helst med familjen, pysslar i hem och trädgård där det oftast är olika projekt på gång.
Sommartid hittar man oss i båt någonstans i Höga Kustens skärgård.

Vad är ditt bästa tips för den som vill komma hit och upptäcka Höga Kusten?
Hela Nordingrå men även öarna Trysunda, Ulvön eller Högbonden.