Månadens ingenjör:Johan Söderlund

Månadens ingenjör heter Johan Söderlund och arbetar på Elpress i Kramfors.

Berätta om dig. Vem är du?
Jag är 24 år och kommer ursprungligen från Timrå. Har bott och pluggat i Umeå fram tills i somras då jag tog Civilingenjörsexamen i Industriell Ekonomi vid Umeå Universitet. Gjorde mitt examensarbete på Volvo Lastvagnar i Umeå och fortsatte att jobba där över sommaren fram tills att jag började jobba på Elpress.

Vad gör du om dagarna?
Jag jobbar som produktingenjör på Elpress i Kramfors. Det innebär främst att jag jobbar med produktsortimentet på ett eller annat sätt, både med nya- och befintliga produkter. Jobbet innebär många olika typer av uppgifter, vilket jag tycker är bra då man hela tiden stöter på nya utmaningar, det kan variera mycket från dag till dag.

Vad gillar du med ditt arbete?
Jag trivs väldigt bra på Elpress med allt vad det innebär, framförallt med alla trevliga och hjälpsamma kollegor! Det jag gillar med mitt jobb är att man blir inblandad i många områden i företaget. Det kan vara allt från marknadsföring, kontakt med leverantörer, teknik till försäljning, eftersom man jobbar mycket med produktrelaterade frågor som många gånger kräver både kreativitet och tätt samarbete mellan olika avdelningar.

Hur ser du på er bransch och dess framtid?
Jag tror att framtiden för branschen är väldigt ljus. En av de största utmaningarna vi har idag är ju energifrågan, där vi måste tillmötesgå det ökande behovet av elektricitet och samtidigt ställa om produktionen från fossil- till förnyelsebar energi. Jag tror därför att vi har en spännande tid framför oss, där Elpress spelar en viktig roll genom att utveckla kvalitativa- och effektiva lösningar för olika typer av elektriska förbindningar.

Vad gör du helst när du är ledig?
Jag är en stor musikälskare, där hårdrock ligger mig varmt om hjärtat! Har spelat gitarr väldigt länge och spelar just nu elgitarr i ett band. När jag inte lirar musik så umgås jag gärna med vänner och familj. Sedan kan det också hända att det blir lite snöskoteråkning emellanåt.

Vad är det bästa med att bo på Höga Kusten?
Gillar du fin natur så är det absolut ett passande ställe att bo på! Samtidigt som det är en fantastisk miljö så är det också relativt bra tågförbindelser till närliggande städer. Finns mycket lokala vandringleder i trakterna, men även nära till skoterled för den som gillar det.

Vad är ditt bästa tips för den som vill komma hit och upptäcka Höga Kusten?
Har man inte besökt Skuleberget så skulle jag absolut rekommendera det, både för de som vill vandra men också för de som gillar att klättra. Hemsö fästning är också något man bör besöka. Sedan finns det olika båtturer som jag tycker att man bör kika närmre på, eftersom Höga Kusten också erbjuder en väldigt fin skärgård!