Månadens ingenjör: Martin Melin

Månadens ingenjör heter Martin Melin och jobbar på Logosol i Härnösand. Berätta om dig.Vem är du?
Jag är en 36 årig småbarnspappa som kommer från Väja (ett samhälle 7 km från Kramfors). Bor numera på Ön, Härnösand, tillsammans med mitt livs kärlek Pernilla och vår dotter Wilma, två år. Jag har utbildat mig till högskoleingenjör i Maskinteknik vid Umeå Universitet. Trodde inte att jag skulle återvända till Ådalen efter mina studier, men Stefan Andersson på Höga Kusten Teknik Resurs trodde på mig och jag flyttade hem till Kramfors, ett beslut jag inte ångrat. Efter att suttit på Nordhydraulik i åtta år både som konsult och anställd ville jag pröva nått nytt och fick jobb på Logosol som utvecklingsingenjör där jag nu jobbat i tre år.

Vad gör du om dagarna?
Tar fram och underhåller tillverkningsunderlag. Beställer prototyper, utvärderar och bygger prototyper. Planerar och dokumenterar för att ta prototypen till serietillverkning.

Vad gillar du med ditt arbete?
Mina kollegor!!! Fantastiska människor som verkligen inspirerar mig på alla plan och gör det kul att komma till jobbet varje dag. Det är också roligt att få följa en produkt från idé till färdig. Sedan finner jag stor tillfredsställelse över att göra en snygg ritning.

Hur ser du på er bransch och dess framtid?
Tror framtiden är ljus, skogen, egenförsörjning, småskalighet känns som det är helt rätt för vår jord. Att vi nu också äger mer av våra produkter kommer gynna oss.

Vad gör du helst när du är ledig?
Hänger med Wilma, åker till stugan i Salteå samt idrottar.

 Vad är det bästa med att bo på Höga Kusten?
Naturen, lugnet och för min del familjen och vänner.

Vad är ditt bästa tips för den som vill komma hit och upptäcka Höga Kusten?
Gå Höga Kustenleden.