Månadens medarbetare: Annika Hasselblad

Månadens medarbetare heter Annika Hasselblad och jobbar på Logosol i Härnösand.

Berätta om dig. Vem är du?
Jag heter Annika Hasselblad är 26 år och bor i Sundsvall. Jag jobbar som inköpare på Logosol i Härnösand. I februari 2018 tog jag examen från studierna som civilingenjör inom industriell ekonomi vid Mittuniversitetet i Sundsvall. Jobbet på Logosol fick jag genom upprepade skolprojekt på företaget samt att jag även spenderade sommar 2017 som sommarjobbare inom inköp.

Vad gör du om dagarna?
På dagarna jobbar jag med inköp i helhet, allt ifrån inköp av små plastbussningar till stora leveranser balkar från andra länder. Jag har även ansvar över processen att införa nya produkter från ritning till beställd vara i vårt affärssystem samt att se till att beställningar på alla detaljer är gjorda både med hänsyn till leveranstid, pris, geografi m.m.

Vad gillar du med ditt arbete?
Jag har endast jobbat på Logosol i några månader och försöker hitta min plats och lära mig alla produkter och hur de används. Det är mycket att hålla reda på och som litet företag med ca 40 anställda krävs spetskompetens från alla avdelningar. Jag trivs väldigt bra med mina kollegor och det höga tempot, dock så pendlar jag 10 mil om dagen från Sundsvall vilket kan bli lite påfrestande ibland.

Hur ser du på er bransch och dess framtid?
Vi på Logosol har precis gått från att vara återförsäljare av produkter till att delvis konstruera och legotillverka egna produkter. Detta är en stor resa men ger möjligheten att i framtiden växa betydligt mer. Inom branschen finns stora variationer i efterfrågan beroende på årstid, geografi, produkt m.m. vilket gör att som inköpsavdelning måste vi bara lyhörda och skaffa oss en fingertoppskänsla inför framtida efterfrågan.

Vad gör du helst när du är ledig?
På min lediga tid tränar jag gärna styrketräning på gym eller promenerar i naturen. Några gånger om året åker jag och min sambo på hårdrocksfestivaler och konserter runt om i Sverige. Även någon resa till USA eller Kanada hinner vi också med.

Vad är det bästa med att bo på Höga Kusten?
Höga Kusten är ett otroligt vackert område som jag gärna spenderar tid i. Vi har planerat en tur upp på Skuleberget i Kramfors kommun i sommar med övernattning och lite utmanande vandring.

Vad är ditt bästa tips för den som vill komma hit och upptäcka Höga Kusten?
Om man inte känner sig helt tillfreds i storstäder så är kan en bra idé vara att söka jobb på något av företagen som ingår i HKIG. I Höga Kusten området finns det många intressanta företag som kan erbjuda ett liv nära naturen utan att kräva alltför lång färdsträcka till jobbet.