Lena – ny verksamhetsledare för HKIG

Berätta om dig – vem är du?

Arbetsmässigt har jag senaste tiden 6-7 åren delat tiden mellan att vara HR-strateg på Elpress AB i Kramfors, Föreståndare på ett HVB i Backe samt arrangerat återkommande chefsutbildningar i ”Radical Collaboration RC/Förtroendefullt Samarbete”. De utbildningar som jag tänker mig ha nytta av i arbetet med HKIG är en projektledarutbildning, att jag är certifierad handledare i RC som handlar mycket om verktyg för att uppnå effektivare team och kunna hantera konflikter utöver folkhälsovetenskap och en socionomutbildning långt tillbaka  .

 

Vad lockade med uppdraget hos HKIG?  

Att knyta ihop människor och att samverka för att nå bättre resultat ger mig energi. Jag tror på samarbete i regionen för att stärka den och varumärket och jag har redan hunnit se vad HKIG till exempel kan göra på en mässa och det var häftigt. 193 kontakter med unga människor under en (1) dag där vi fick chans att promota oss!

 

Berätta om något du ska göra för HKIG våren 2022?

Jag ska börja med att kontakta de 38 medlemsföretagen, lära känna alla medlemmar och gärna besöka flera av dem. Aktiviteterna i HKIG ska alltid utgå från medlemsbehoven. Sedan ska vi fortsätta arbeta med de framgångsrika nätverken som redan är etablerade.

Vad gör du helst när du är ledig?

Är utomhus i en båt på sommaren och i stugan i Gräftåvallen och åker skidor på vintern. Jag tog förarbevis och kustskepparexamen för 2 år sedan tillsammans med 20 stycken 18 åringar. Sedan har ju trumpeten funnits med i hela mitt liv och vårt band ”Lena Stompers” har lirat tillsammans sedan förra millenniet, 1999.

 

Vad är det bästa med att bo i Höga Kusten?

Jag har bott på lite olika ställen och tre gånger i andra länder. Det här området är dels väldigt vackert och varierat, dels så känns det tryggt, säkert, tillgängligt och fritt. Det enkla ” att sätta sig med en kopp te eller kaffe på bron” är det stora, självklart för oss, men inte för alla.